Blog

Gulvbehandling

Gulvbehandling hedde også efterbehandling, overfladebehandling eller blot behandling af gulve. Den anvendes til at bevare en nyafslebet overflade, og give det et nyt og flot look og patina. Vi er specialist i gulvbehandling og vil finde den rette løsning til din bolig og dig. Kontakt os for en snak om dine parket- eller plankegulve samt muligheder.

Hvilken overfladebehandling skal man give dit trægulv?

Vi kan vælge blandt lak, sæbe, olie eller voks som efterbehandling til dit nye eller nyrenoverede gulv? Se her, hvilke fordele og ulemper der er ved de forskellige teknikker, og lær, hvordan vi gør. Såfremt du i samspil med fagmanden vælger overflade kan der tages hensyn til følgende:

 • Patina
 • Robusthed
 • Støvsugning og gulvvask
 • Vedligeholdelse

De mest benyttede former for efterbehandling er lak, olie, sæbe eller voks. Disse kan anskaffes enten som klare eller hvide. Hvid lak, hvid sæbe og hvid lud er populære efterbehandlinger.

Hvorfor skal du overfladebehandle gulve?

Et ubearbejdet trægulv kan lynhurtigt blive grimt af væske, snavs og slid. En overfladebehandling beskytter trægulvet mod disse ting, gør det nemmere at holde rent og giver dig mulighed for at vælge, hvilket udseende dit gulv skal have.

Hvor tit bør du efterbehandle husets eller lejlighedens trægulv?

Hyppigheden af overfladebehandling kommer an på gulvets anvendelse samt pleje, rengøring og vedligeholdelse. Gulvet må regelmæssig vaskes og støvsuges med rengøringsmidler, der matcher gulvtypen – som udgangspunkt en gang om ugen. Læs mere herunder.

Hvilke ting bør du tage i betragtning, når du vælger overfladebehandling?

Når du skal vælge efterbehandling til dit massive bræddegulv, skal du tage hensyn til:

 • Hvor meget brug og slid der er på trægulvet, dørtærskel, trapper og andre steder. Trappeopgange slides eksempelvis hurtigere end parketgulve og plankegulve.
 • Hvilken træsort trægulvet er fabrikeret i.
 • Hvilket udseende og patina du ønsker, at plankegulvet eller parketgulvet skal have.
 • Uanset hvilken efterbehandling du benytter, må fremstillerens instruktioner følges minutiøst for at opnå et korrekt og solidt resultat.

Lud og ludbehandling af trægulv

Ifald et gulv er nyafslebet, vil det fremtræde naturligt, lyst og smukt . For at passe på det lyse og billedskønne udseende, skal der påføres en lud og ludbehandling. Ludbehandling modarbejder træets naturlige gulning og kan tilrådes til alle lyse trægulve.

Ludbehandlingen kan ikke stå alene som behandling, idet lud ikke beskytter gulvet. Derved danner ludbehandling kun base for oliebehandling, lakering eller sæbebehandling.

Fordele ved ludbehandling og lud er, at træet får det moderne lyse og gråhvidlige sandskurede udseende.

Rengøring med hvid sæbe eller natursæbe. Sæbespåner har været brugt i mange hundrede år, og kan også anbefales.

Sæbebehandling af trægulv med en tyktflydende gulvsæbe

Ifald du har et gammelt, rustikt og slidt trægulv, er sæbe og sæbebehandling en rigtig brugbar overflademulighed. Det frembringer en flot, naturlig overflade på et nyafslebet parket eller plankegulv. gulvsæben frembringer en slidstærk overflade, som er enkel at vedligeholde, rengøre og pleje. Typisk påføres der først en lud og ludbehandling, hvor efter træet mættes med gulvsæben.

Vask med gulvsæbe har været benyttet som efterbehandling i mange generationer og hundrede år, og giver et naturligt flot look. Det nødvendiggør dog ofte gulvvask, og er ikke så slidstærk som lak og olie.

Når gulvet er afslebet tilføres en lud og ludbehandling. Herefter mættes træet med en tyktflydende gulvsæbe, herunder færdigblandet sæbe (hvid sæbe – natur sæbe) eller sæbespåner. Disse fås med og uden hvidpigment og kan anskaffes hos farvehandlere, supermarkeder og byggemarkeder.

Fordele: Et sæbebehandlet trægulv har især den fordel, at mærker og hakker i træet vil ’rejse’ sig på ny ved vask. Herefter bliver gulvoverfladen som nyt igen.

Gulvvask udføres med en gulvsæbe for at træet ustandseligt er sæbemættet. Et nyafslebet og nybehandlet gulv vaskes 4 – 5 gange med en ekstra fed sæbeblanding inden benyttelse. Normal vedligeholdelse med almindelig støvsugning. brug aldrig affedtende sæber såsom sulfo.

Olie og Oliebehandling af trægulv med gulvolie

Ønsker du at efterbehandle dit trægulv med olie, vil fagmanden anvende hærdende olie. Hærdende olie er tilsat en hærder, som får olien til ret hurtigt at tørre op med en holdbar og hård overflade. Hærdende olie fås med og uden hvidpigmentering.

Gulvolie giver træet en flot, dyb og honningfarvet behandling. Hvidolie giver træet det eftertragtede og smukke udseende og patina, hvor natur olie frembringer en varm farve.

Den hvide olie anvendes på ludbehandlede lyse træsorter, hvis du ønsker at styrke den hvide patina. Olie giver gulvet en yndig mat overflade, der er rimelig meget modstandsdygtig over for slid og smuds.

Olie og oliebehandlingen danner en meget slidstærk gulvflade, som er let at opfriske og vedligeholde på områder med meget slitage, bl.a. gangbaner og rundt om spisebordet. Få en snak med din gulvsliber og gulvfirma eller os, så er du sikker på at få den rette oliebehandling til dit træværk.

Fordele ved olie er, at hakker og ridser let kan fjernes ved damp eller fugt. Dermed rejser træet sig, og ridserne forsvinder med et trylleslag.

Rengøring foretages med en sæbe som er beregnet til oliebehandlede plankegulve eller parket. Dette er en 3-i-én gulvsæbe som både plejer, vedligeholder og rengør ved hver gulvvask. Derfor er genoliering ikke nødvendigt.

Lak og lakering af trægulv med boliglak

Lakering tilfører en holdbar gulvbehandling i blank, halvblank eller mat efter ønske. Lak er nem at rengøre og kan vedligeholdes med ny lakering inden det gamle laklag slides væk. Et lakeret gulv kan typisk holde i mange år, inden det er nødvendigt at genlakere.

Hvor mange år et lakeret gulv holder, bestemmes af sliddet samt hvilken type lakoverfalde der er brugt. Et lakbehandlet gulv er forholdsvis hårdfør over for snavs og fugt , men spildte væsker og vand bør dog tørres bort. Indenfor de seneste år er der sket en stor udvikling indenfor lak. Alle fagfolk anvender vandbaseret lak som er miljøvenlig, slidstærk og mat.

Fordelen ved gulvlak er, at man får en meget holdbar gulvflade, som er nem at vedligeholde, pleje og rengøre.

Rengøring udføres med et universalt og ph-neutralt rengøringsmiddel, med en hårdt opvredet moppe eller klud og så lidt vand som muligt.

Maling af trægulv med alkyd eller epoxy

Få vil male et nyt eller nyafslebet gulv, siden træets naturlige spil og farve dermed forsvinder. Til gamle, lakerede eller meget ødelagte gulve kan maling derimod være en praktisk og smuk gulvmulighed.

Til trægulve med almindelig slid, som fx i stuen eller soveværelset, kan du vælge en alkyd. Epoxy maling har større holdbarhed og tåler vandpåvirkning og er derfor bedre til fx et køkken eller vådrum.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Dørtrin

Dørtrin benævnes også dørtærskler, fodtrin, tærskler, fodspark og bundkarm er et af de mest udsatte bygningsdele der findes i vores bolig. De påføres slitage og spark i langt større grad end boligens trægulv. Afslibning af dørtrin udføres af os, dit solide og lokale gulvfirma med stor erfaring og viden. Vi varetager alle typer opgaver indenfor gulvbranchen, herunder afslibning af dørtrin, trapper og gulve.

Hvor får jeg billig afslibning af dørtrin?

I fald du har gulve af træ, vil ethvert gulvarbejde blive lavet af os. Ikke for det så er vores spidskompetence afslibning, afhøvling og efterbehandling, hvor vores erfaring, kompetencer og ekspertiser virkelig skaber resultater. På trods spænder vore arbejdsområder vidt lige fra afslibning af dørtrin til høvling af parket og plankegulve og store gulvarbejder. Uanset hvilket gulvarbejde vi løser, kan du forvente at få en god og billig løsning med sikkerhed.

Bær din hjertenskær over dørtrinnet!

Det er skik og brug at gommen bærer bruden over dørtrinnet efter vielsen. Her bydes bruden velkommen i rummene for familiens fremtidige liv umiddelbart efter brylluppet.

Hvad forstås ved et dørtrin?

Placeringen af dørtrin er altid den værst tænkelige og tilfører en god del slid, stød og knubs. Det betyder, at materialet normalt er af en hård træsort, der kan udholde den store ubestkyttethed og belastning. Den hårdeste træsort vi har i Danmark er eg. Så dermed er de fleste dørtrin fabrikeret i egetræ og eg. Normalt vil rummenes dørtrin få den samme overfladebehandling som de tilgrænsende plankegulve eller parket har. Dette skaber en æstetisk flade og giver et rigtig smukt udfald.

Dørtærskel eller bundstykke?

Et dørtrin har mange navne, der mange gange benyttes tilfældigt. Herunder:

 • Dørtærskel
 • Bundstykke
 • Fodtrin
 • Fodspark

Dørtrin er et lavt trin i bunden af en døråbning, som i længde og bredde modsvarer underkanten af døren. Det har en støjdæmpende effekt og har en isolerende effekt. Det giver en naturlig adskillelse af rummet, der er formålstjenlig ved vedligeholdelse, pleje og rengøring.

Hvorfor fremstilles dørtrin i egetræ og eg?

Som tidligere nævnt, udsættes dørtrin for en meningsløs stor byrde. Dette gør dem ømfindtlige og vil fordre flittigere afslibning end gulve af træ samt en stærk gulvbehandling. I adskillige sager lakeres dørtrinnene selvom gulvet får en anden gulvovefladen som olie, voks, lud eller sæbe

Af hvilken grund bliver dørtrin udhulet med tiden?

Slid og brug og mange års belastning af bundstykker i blødt træ kan blive så slidt, at de udhules på midten. Hvilket opleves især ved bløde træsorter som gran, fyr og lærk som har været anvendt i mange trægulves levetid. Udhulede dørtrin kan for det meste slibes plane, men vi noterer normalt sager hvor en sanering og gulvudskiftning er bydende nødvendig.

Dørtrin er ofte en del af dørkarmen

Bundkarme, dørtærskel, fodspark og fodtrin er alle en del af selve karmen. I en hel del nye moderne hjem har gulvene ingen dørtrin.

Fodspark eller fodtrin?

Ved at vælge trin i egetræ og eg, benyttes den hårdeste træsort vi har i Danmark og Skandinavien. Dermed opnås et ualmindelig solidt trin med god holdbarhed og kvalitet.

Ekspert i bearbejdning af dørtrin

Vi er experter i gulvafsibning, efterbehandling samt afslibning af dørtrin, trappetrin, køkkenbordplader, trappersamt vindueskarme af træ. Kontakt os derfor gerne for en snak om dine trægulve, og få billig afslibning af dørtrin i dit hjem og bolig.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Gulvafhøvling pris

Gulvafhøvling pris og priser på gulvafslibning er givet billigst hos os. Få den rette gulvafhøvling pris fra et erfarent gulvfirma med kvikke gulvmænd. Trænger bræddegulvet i soveværelset, stuen eller hele hjemmet til en kærlig hånd? Kan en afslibning ikke fjerne ridser, hakker og misfarvninger i dit trægulv?

Gulvafhøvling pris?

I så fald kan du få brug for gulvafhøvling. For at finde en fordelagtig afhøvling pris er det dog vigtigt, at du ved, hvordan og hvor du skal søge og hvad du ønsker. I denne guide hjælper vi dig videre til at opnå de aller fornuftigste priser på gulvafhøvling, samt til at kende metoden. Vi ser blandt andet nærmere på, hvad afhøvling er? Hvorfor man høvler sit gulv? samt hvilke rekvisitter gulvspecialisten i almindelighed bruger til din gulvafhøvling.

Hvordan får man den bedste gulvafhøvling pris?

For at kunne finde frem til den bedste gulvafhøvling pris bør du få et tilbud fra os samt andre gulvvirksomheder. Husk, at du altid kan få et gratis og uforpligtende tilbud på gulvafhøvling her hos os. Derudover giver vi altid gode råd og vejledning uden uden ekstraomkostninger. Så har du fået en rigtig god vejledning, og er sikker på veludført gulvslibning.

Hvad koster gulvafhøvling?

Prisen på gulvarbejde er relevant og betyder ret meget for alle. For hvad koster gulvafhøvling egentlig?

Det er meget svær og næsten umuligt at give et fyldestgørende svar på. Prisen afhænger nemlig af utrolig talrige forskellige faktorer såsom beliggenhed, inkluderet gulvafslibning, gulvtype, geografi og areal m.m

Gulvafhøvling og gulvafslibning?

En hel del firmaer tilbyder gulvafhøvling i forbindelse med afslibning samt eventuel efterbehandling. Såfremt du har mod, kan du få et gulvfirma til at udføre gulvafhøvlingen, hvor du selv kan udføre gulvafslibningen. Dog vil du møde, at en hel del gulvfirmaer har en minimums pris, hvorfor meget små opgaver er forholdsvis dyrere. Således kan det anbefales at få udført større gulvopgaver.

Hvor findes en professionel Hvorfor gulvafhøvling?

Gulvafhøvling er en måde at udføre gulvopfriskning af gamle trægulve, hvor gulvfirmaet bruger en gulvhøvl, en såkaldt ‘gulvhøvler’, til at afhøvle de massive gulvbrædder ned inden gulvslibningen. Gulvafhøvling foregår for det meste med en gulvhøvler, som ved hjælpe af små påsatte knive høvler trægulvet. Der fjernes høvlspåner når maskinen når i dybden af gulvplankerne. Gulvafhøvling er en svær opgave, der ikke kan foretages som gør-det-selv gulvarbejde. Vi foreslår altid, at du bruger et professionelt gulvfirma til din gulvafhøvling – herpå kan du udføre gulvafslibningen selv.

Hvornår er det nødvendigt med en gulvafhøvling?

Gulvafhøvling må udføres inden selve afslibningen kan bruges. Her benyttes gulvafhøvling når:

 • Der er fernisbehandling på bræddegulvet
 • Der er limrester på gulvet
 • Der er dybe ridser og hakker i træet
 • Der er misfarvninger som følge af lyspåvirkning
 • Der er store ujævnheder på gulvet

I disse tilfælde er det bydende nødvendigt at høvle trægulvet helt ned, inden gulvafslibning.

Afhøvling af trægulve?

En gulvafhøvling arbejder sig mere i dybden end en afslibning, hvorfor det ikke er alle typer gulve, der kan klare en sådan tur. Dersom dit gulv har været afhøvlet en række gange før, kan det sandsynligvis ikke høvles mere, hvorfor en sanering er nødvendigt.

Skriv eller ring gerne til os, hvis du er usikker på om plankegulvet kan tåle en høvling eller ej.

Hvilke rekvisitter og maskiner benytter gulvsliberen til høvling af trægulve?

I langt de fleste tilfælde vil gulvmanden benytte en stor gulvhøvlemaskine til at høvle dit massive gulv i dybden. Foruden gulvhøvlen vil gulvsliberen til hver en tid medbringe det fornødne maskiner og værktøjer til at klare en efterfølgende gulvslibning, hvilket kan være almindelige rekvisitter til fjernelse af søm, lister mv. Det kan også være en sliber, slibebånd, slibeolie samt olie, lud og lak til behandling mv.

Få en billig gulvafhøvling pris hos os

Såfremt du har planer om at leje værktøj og maskiner, så kan dette lade sig gøre hos de fleste malerforretninger og byggemarkeder eller eventuelt hos gulvfagmanden.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Gulvarbejde

Gulvarbejde forvandler dine nedslidte, grimme og ridsede trægulve til nye. Med afslibning, afhøvling og behandling opfrisker vi dine gulve og giver dem et nyt liv.

Hvad er gulvarbejde

Vi er eksperter i gulvforbedring, men vi begrænser os ikke kun til dette. Vi kan lave gulvrenovering, og vi kan samle helt nye trægulve. Vi hjælper også gerne med behandlinger af dit aktuelle trægulv, så det igen bliver som nyt igen. Uanset hvilken slags afhøvling af trægulve du har interesse for, så står vores erfarne gulvslibere altid klar til at bistå dig med kort varsel.

Hvor foretages billig gulvarbejde?

Forskellige danske hjem har en eller anden form for trægulve. Fliser og klinker som materiale, er blevet ‘in’ i spisestuer. Alligevel har træ nogle karakteristika, der afstedkommer, at rigtig mange vælger trægulve i deres dagligstue og værelser. Udover træ som gulvbelægning findes der også:

 • Væg-til-væg tæpper
 • Gulvfliser
 • Vinyl
 • Skiffer

Veludført gulvarbejde giver nydelige parketgulve

?
Bræddegulve er solide stærke og mere modstandsdygtig end klinker, fordi de kan slibes og opfriskes påny. Dertil kommer, at du kan tilpasse gulvoverfladens stil med en ny overflade. Parket kan tydeligvis ikke slibes og høvles ubegrænset. Solide bræddegulve holder dog i lang tid, såfremt gulvarbejdet er lavet af en professionel og erfaren gulvsliber

Hvorfor vælge os til dit gulvarbejde?

Kvalitet samt gulvarbejde til billige penge er et symbol for vores gulvrenovering. Vi går meget op i fornuftige priser, kvalitet og billig gulvarbejde. For at nå et tilfredsstillende udfald, laver vi konstant et tilbundsgående og kvalitetsbevidst stykke arbejde.

Nye gulve er med til at danne et smukt og solidt indtryk af privatboligen. Der er mange muligheder inden for parketgulve og plankegulve, hvor du kan du vælge iblandt en hel del forskellige modeller.

Gulvafhøvling, gulvafslibning og udbedring af ødelagt gulv

Vedligeholdelse af trægulve giver dit hjem nyt liv, og ydermere forlænger det gulvets levetid. Forinden vi udfører et stykke gulvarbejde gulvarbejde, foretager gulvmanden et grundigt tjek af gulvets tilstand. Kan dit gulv ikkeslibes eller fornyes på anden måde, er en gulvafhøvling nødvendigt. Men i almindeligvis er en gulvafslibning rigelig. Hvis du ønsker et helt nyt gulv i privaten, er der en god del gulvtyper og træsorter at vælge imellem. Herefter står vi for Gulvlægning eller gulvmontering.

Vi efterkommer dine forventninger og drømme

Er du i tvivl om, hvad der er den rette overfladeløsning i dit hjem, giver vi vejledning og gulvinspiration. Ved ethvert gulvrenovering tager vi flere hensyn, til for eksempel:

 • Tykkelse
 • Størrelsen
 • Robusthed
 • Slidstyrke

med udgangspunkt i dine ønsker, smag samt forventninger og krav.

Før du bestemmer dig for, om vi skal være dit foretrukne gulvfirma samt leverandør af et professionelt stykke gulvarbejde, så kontakt vore dygtige gulvfolk for en snak og indhent en rigtig billig pris.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Gulvafhøvling

Gulvafhøvling tilbydes her af drevne og lokale fagfolk med års erfaring indenfor gulve. Trænger dit bræddegulv til en opfriskning gulvopfriskning? Så har vi løsningen med billig gulvafhøvling priser. Har du et trægulv med buler eller bølger eller en håbløs overflade? Er en gulvafhøvling behandlingsmåden. Såfremt der er tæpperester eller anden beskadigelse, kan afhøvling også være en alternativ.

Hvornår bruges en høvling?

Besværlig lak eller spartelmasse kan også være elementer som gør, at en høvling er påkrævet. Ligesom bølger og skævheder i det massive bræddegulv er en god opgave. Her er det nødvendigt udjævne plankegulvet med en gulvhøvl. Afhøvling benyttes på plankegulve, hvor en slibning ikke slår til, for eksempel ved:

 • Skævheder
 • Bølger
 • Lim fra tæpper
 • Spartelmasse
 • Huller, hakker og ridser
 • Gulvmaling
 • Fernis
 • Besværlig lakoverflade

Hvad forstår man ved en høvling?

Afhøvling af plankegulve er et gulvhåndværk, hvor håndværkerne bør være omhyggelige eller kyndig. Upræcis afhøvling kan give ødelæggelser af plankegulvet og niveuforskelle i dybden af træet. Gulvafhøvling stiller betydelige krav til fagmanden, da den store gulvhøvl rigtig tager fat. Der afhøvles 2 – 5 mm. af overfladen, hvilket også kan være påtvunget ved meget ødelagte og grimme trægulve. Vi har erfaringen, ekspertisen og ved uden videre hvordan man skal udføre. At høvle et gulv kræver blidhed, og bør ikke udføres som hjemmegjort gulvarbejde. Såfremt gulvafhøvlingen ikke eksekveres godt nok, kan det blive omstændigt og en bekostelig affære at redde, når man først er gået igang. Gør-det-selv høvling kan i værste fald gøre gulvbrædderne så tynde, at de flækker. Benyt derfor altid en professionel til din gulvrenovering. Her får du billig gulvafhøvling priser, kvalitets gulvopfriskning og kort ventetid.

Gulvafhøvling og gulvslipning

Så snart gulvafhøvlingen er foretaget vil gulvplankerne fremstå ru og flosset. Derfor afsluttes der med en gulvafslibning, for at få den helt rigtige overflade før overfladebehandlingen igangsættes. Her kan gulvplankerne påføres lud, sæbe, lak, olie eller bejdse, eventuelt med hvid olie, hvid lak eller hvid lud. Den efterfølgende gulvslibning kan være en såkaldt grovslibning, let slibning, mellemslibning og en finslibning. Vi rådgiver og vejleder gerne om overfladebehandling, eller du kan få flere oplysninger under fanen gulvbehandling på vores hjemmeside. Iøvrigt er du naturligvis altid velkommen til at ringe eller skrive til os såfremt du har spørgsmål. Vi skal være sikke på, at du får svar på alle dine spørgsmål om høvling og gulvafhøvling, hvilket er en del af vores gode gulvservice.

Kan dit trægulv forbedres og blive pænt?

Efter en afhøvling, gulvafslibning og gulvbehandling, bliver de fleste gulve som nye. Du vil ikke kunne bemærke, at gulvbrædderne har været beskadiget. Massive gulve bør altid behandles godt samt rengøres, vedligeholdes og plejes så godt som muligt. Gulvafhøvling kan kun foretages af et ganske få antal gange, og derfor er gulvafhøvling den absolut sidste mulighed. I forbindelse med vores arbejde med plankegulve får vi en hel del relevante spørgsmål om gulvarbejde, blandt andet:

 • Olie til afhøvling
 • Hvordan høvling?
 • Hvad koster afslibning af gulve
 • Gulvafslibning og lakering
 • Høvling anbefaling københavn
 • Maskiner til høvling
 • støvfri afhøvling
 • Vejledning i afhøvling

På vores hjemmeside vil vi altid gøre vores bedste for atat svare på disse og andre gulv aktuelle spørgsmål. Ifald du har lyst til oplysninger eller har spørgsmål til os, er du mere end velkommen til at ringe.

Hjælp til gulvafhøvling?

Din fagmand må altid fortælle dig, om en afhøvling er sandsynlig. Såfremt dit massive gulv trænger, så ring gerne og få et godt tilbud pris}. Skulle du være i tvivl, så¨kommer vi gerne forbi for en vurdering af dit gulv. Vi har altid billig afhøvling priser samt kort ventetid i Odense, København og Aarhus samt alle andre steder På Sjælland, i Jylland og på Fyn. Vi glæder os til at forbedre og opfriske dit slidte og gamle plankegulv med en gulvafhøvling.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Gulvmand

Gulvmand tilbyder bistand indenfor gulvrenovering, gulvfornyelse samt renovering af plankegulve eller parketgulve. Vores gulvmand er ekspert i gulvafslibning, gulvbehandling og afhøvling af plankegulve eller parket, og han rådgiver dig gerne om gulvfornyelse og andet gulvarbejde. Uagtet dit trægulvs forfatning findes der en løsning.

Hvorfor en gulvmand?

Er det på tide at dine gulve får en opfriskning? Så kan du enten vælge gør-det-selv gulvslibning eller anvende en erfaren gulvfagmand. At foretage gulvafslibning selv er trættende og kan ende skæbnesvangert. Dermed anbefales at benytte en dygtig gulvmand med erfaring i kvalitets gulvopfriskning. Gulvmanden har blandt andet følgende arbejdsopgaver:

 • gulveftersyn
 • afslibning af køkkenbordplade
 • gulvoppudsning
 • afhøvling af terrasse
 • afslibning trægulve

Mangler du en billig gulvmand?

Ved at tage os som gulvfirma, får du en billig gulvmand med i massevis af gulvevner og stor gulverfaring. Billig slibning er nødvendigvis ikke dyrere end hjemmegjort gulvslibning, derfor tilråder vi at anvende en professionel gulvmand. Her får du gulvrenoveringen udført korrekt til en billig gulvslibning pris. Her frembringer vi et yndigt trægulv med kvalitet og god slidstyrke der ikke koster for meget.

Fagmand, gulvekspert og gulvspecialist?

En hel del tror fejlagtig, at det dyreste gulvfirma også er det bedste. Men tro mig, det er de ikke. Vore lave faste omkostninger veksler vi til billig afslibning priser for vore kunder, hvilket kommer dig til gode. Som specialist og specialist får du træteknisk og gulvteknisk rådgivning samt en rigtig god gulvservice. Vores håndværker høre efter til dine drømme, krav, forventninger og skræddersyr den perfekte gulvløsning til dig.

Hvor finder jeg min lokale gulvmand?

Om du bor i Nakskov, Hirtshals eller andre steder i landet, så hjælper din lokale gulvmand dig. Vi er et gulvfirma med gulvmænd spredt ud over hele landet, som bor tæt på dig. Uanset hvor du bor i danmark, er gulvmanden nær.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Gulvpleje

Gulvpleje benyttes til at bevare trægulvet yndigt og slidstærkt. Plankegulve eller parketgulve plejes forskelligt hvilket betinges af egenskab og overflade. Den rigtige gulvpleje tilrettes rengøringen og vedligeholdelsen i boligen.

Hvad er gulvpleje?

Der er nu noget hyggeligt og dejligt med træ og trægulve i privatboligen. plankegulve og parketgulve tilfører privaten noget helt exceptionelt, i dagligstuen, gæsteværelset eller et administrationskontor i en erhvervsvirksomhed. Træ giver et touch af velbehag, eksklusivitet og hygge på én gang. Ved at rengøre, vedligeholde og pleje et plankegulv eller parketgulv godt, vil du erhverve dig en gulvløsning som holder i årevis.

Gulvpleje og gulvrengøring af trægulve?

Det er vigtigt at der benyttes de korrekte plejemidler til rengøring og vedligeholdelse af plankegulve. Fejl benyttelse af rengøringsmidler er med til at ødelægge og misfarve gulvene. Det kan ligeledes give problemer at efterlade parket og plankegulve for vådt ved gulvvask. uanset hvilken efterbehandling parketgulvet har, må det ikke være vådt/fugtigt over rum tid. Kraftige rengøringsmidler på plankegulve eller parketgulve kan ødelægge overfladen.

Gulvpleje af lak, olie og lud plankegulve og parket?

Har du et ludbehandlet pankegulv eller parket skal det rengøres med sæbespåner eller en natursæbe til trægulve. Lakgulve kan med fordel vaskes med universal rengøringsmiddel eller et par dråber opvaskemiddel. Oliegulve kan vaskes med træsæbe eller oliepleje, der overordentlig enkelt blandes i vand.

Hvornår gulvpleje og hvornår gulvvedligeholdelse?

Vi tilbyder gulvvejledning om gulvvedlgieholdelse, gulvpleje samt gulvvedligeholdelse. Dersom boligen har et grimt og slidt parket eller plankegulv, kan det være fristende med en gulvudskiftning og bortsanering. Mange gange behøver du ikke at erstatte dit pankegulv eller parket, men kan lade sig nøje med en gulvafslibning. Håndværkeren har talrige slags gulvrenovering, herunder gulvafslibning, høvling og overfladebehandling, så dit slidte trægulv forvandles til nyt. Vi anvender fuldslibning, let slibning og gulvafslibning til gulvrenovering.

Hvad er en fuldslibning?

En fuldslibning giver mange gange det nydeligste løsning. Her afslibes træet helt, så efterbehandlingen udføres på nyafslebet træ. Herefter kan der anvendes en ny behandling med lak, olie, sæbe og voks. Et unikt udtryk fås med gulvmaling eller gulvbejdse, så det er blot fantasien som sætter grænser.

Hvad forstås ved let afslibning?

Her slibes planke eller parketgulvet kun meget let med fint slibepapir eller et slibenet. Processen egner sig bedst til genopfriskning af gulvet med voks, lak, lud eller sæbe. Gulvoverfladen ‘nulstilles’ så er helt ren og klar til yderligere en behandling. Kontakt os gerne for yderligere rådgivning om afslibning, rengøring, vedligeholdelse og gulvpleje.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Lak

Lak og lakbehandling benyttes til tillukning af overfladen så der skabes en solid og fin finish. Boliglakken lukker fladen på træet, dette giver en ligetil gulv rengøring samt pasning og pleje.

Lak og laktyper?

I almindelighed anvendes 2 lag vand lakoverflade. Ønskes mere slidstyrke kan 3 lag gulvlak eller en 2-k boliglak vælges. Lakbehandling med boliglak holder ubesværet i en række år førend den store relakering er nødvendigt. Skriv til os for mere underretning om lakoverflade og laktyper.

Lakbehandling og glans?

Gulvlak fås med diverse glans efter ønske. Vi tilbyder højglans, blank, silkemat, halvblank, mat og ultramat. Blank lakoverflade vælges næsten ikke idag, hvorimod mat lakbehandling er på mode. I fald jeg er i tvivl om hvilken glans der ønskes? Så kig forbi en farvehandel eller byggemarked for gulvinspiration.

Lakbehandling af trægulv?

Der findes vandbaseret og syrehærdende boliglak. Syrehærdende lakoverflade er spritbaseret eller terpentinbaseret og herved sundhedsskadelig (kræftfremkaldende). Således benyttes alene vandbaseret lak idag, idet holdbarheden og slidstyrken overfor normal brug er meget koncentreret.

Er lak rengøringsvenlig?

Lakoverflade forsegler og lukker plankegulvet med en slags plastikoverflade, der er let at vedligeholde. Jo flere lag lakbehandling der anvendes, des mere lukket og kraftigt bliver overfladen. Gulvrengøring er meget let på et lakeret parket eller plankegulv, idet lakering er rengøringsvenlig, smudsafvisende samt let at vedligeholde.

Kan lakbehandling genbehandles?

En lakeret gulvbehandling kan gen-lakeres, hvilket bør udføres før lakfladen gennemslides. Der udføres en letslibning, så der lakbehandles ovenpå den eksisterende lak. Denne fremgangsmåde fjerner ikke ridser, hakker og misfarvninger, men har alene til sigte at opgradere gulvoverfladen.

Hvad er hvidpigmenteret boliglak?

Enkelte kunder vælger hvidpigmentering. Hvid lakbehandling er oppe i tiden og kan dermed anbefales, i fald der ønskes et lyst trægulv med et hvidt udseende og patina. Det er en hot løsning som mange unge mennesker godt kan lide.

Afvigende efterbehandlinger af parket?

Sæbe, olie, lud og voks er alle gode løsninger til gulvlak. En efterbehandling må passe til det enkelte gulv og passe til kundens drømme og ønsker.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Lud

Lud og ludning er en metode som danner et nydeligt, naturligt og lyst look og patina. Lud og ludbehandling beskytter ikke parketgulvet eller plankegulvet mod slid. Herved må der derpå gives en holdbar efterbehandling oven på ludbehandlingen, herunder hvid lak, hvidolie, hvid lud, sæbe, voks og almindelig olie, lud, lak. Vi anvender producenter som:

 • Faxe
 • TripTrap

Hvad er lud og ludbehandling?

Lud og ludning benyttes til undslippe den afskyelige gule tone på lyse parketgulve. Lud er en kemi som forstyrre træets oprindelige garvesyre og dermed ødelægger gulning. Derefter modtager du et trægulv med den topmoderne lyse yndlingsfarve.

Hvilken overflade kan foreslås sammen med lud?

Afslibning og gulvbehandling af plankegulve og parket kan give anderledes påvirkning afhængig af træets tilstand, træsort og gulvtype. Især ludbehandlede parketgulve fremviser forskellig tone bestemmes af mængden af træets garvesyre. Eksotiske gulve kan ikke luddes og gøres lysere.

Gulvpleje, gulvrengøring samt gulvvedligeholdelse?

Såfremt et gulv med lud ’skrubbes’ så farvenuancen og ludden går tabt, skal hele trægulvet finslibes og gives en ny omgang. Daglig rengøring er støvsugning og gulvvask udført efter behov. Her benyttes en færdig ludsæbe, flydende sæbespåner eller sæbespåner der opløses i vand. Vask af trægulve i sæbespånevand er et traditionelt husråd, som vi glædeligt bringer videre. Med sæbespånevand fås den eftertragtede hvidgrålige patina og look, som er oppe i tiden nu.

Alternative efterbehandlinger til natur lud og hvid lud?

Er du på udkig efter et lyst pankegulv eller parket i hjemmet, så kontakt solidt gulvfirma. Vi tilbyder gulvinspiration, gulvrådgivning og gulvvejledning plus en effektiv service, så du opnår den bedste løsning. Som gulvfirma ved vi alt om parketgulve og vi lytter til dine drømme og krav til det nyafslebne plankegulv, og informerer dig om vedligeholdelse, sæbebehandling og tørretid. Alternative overflader er hvidpigmenteret olie og hvidpigmenteret lak, som giver en billedskøn, hvid patina. Vi tilråder ikke gør-det-selv ludbehandling.

Pletter på ludbehandlede parketgulve?

Som bemærket må man ikke ’skrubbe’ eller fjerne ludden i gulvet. I fald der kommer pletter af te, blod, rødvin, kaffe eller andet på gulvet, er måden at anvende en ‘pletfjerner’ til en og samme formål.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Maling

Maling af parket anvendes rimelig sjældent, eftersom træ looket således vil gå tabt. Træ er et herligt naturligt materiale, som klæder ethvert hus eller lejlighed. Træ som gulvmateriale skaber hygge, velbefindende og varme. Dette billede vil dog blive væk ved overmaling. Det er bestemt ikke uden betydning hvordan et parketgulv males, så anvend altid en rigtig gulvsliber til gulvmaling.

Hvorfor maling af trægulve?

Maling er en uopslidelig behandling som er fulddækkende. Herved kan strukturer og åretegninger ikke vurderes, derimod får man med maling en heldækkende ensfarvet gulvoverflade. Maling kan være en super overflade løsning til temmelig slidte parketgulve og plankegulve, der ikke tåler en gulvafslibning eller gulvafhøvling.

Typer af gulvmaling?

Der anvendes som regel 2 kategoerier gulvmaling, alkyd og epoxy. Begge former for maling er uhyre slidstærke og benyttes ikke kun på parket og plankegulve, men også på beton i fabrikshaller og lagerhaller hvor der køre gaffeltrucks.

Hvorfor gulvmaling?

I fald et parket eller plankegulv er nyt eller nyafslebet, vil behandling med maling være skørt. Fuldmaling anvendes på et såkaldt ‘problemgulv’ for at dække over skader, herunder halvmat, silkemat, højglans, blank, halvblank. Et malet gulv er rengøringvenlig, let at vedligholde samt smudsafvisende.

Forarbejde inden malerarbejdet

Parketgulv eller plankegulvet skal være helt rent inden malingen påføres. Grundrengøring er dermed nødvendig, idet det mindste smuds, fedt, støv og snavs vil skabe problemer.

Hvordan plejes og rengøres et malet plankegulv eller parketgulv?

Når malingen viser tegn på slid, kan det behandles påny. Er malingen slidt gennem til rent træ, er det muligt at pletmale uden slibning af hele overfladen. Gulvvask, gulvvedligeholdelse og gulvpleje er nemt ligesom på et lakeret bræddegulv. Ved rengøring får du et rent parket eller plankegulv hurtigt og let, hvilket naturligvis er elsket hos børnefamilier.

Er der farvevalg?

Gulvmaling udføres ofte i en hvidlig farve, men det er også muligt at tone malingen til en mørk farve. Et malet gulv kan også påmales border og kanter.

Kontakt os for en snak om perspektiv for dit parketgulv eller plankegulv.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes