Dørtrin

Dørtrin benævnes også dørtærskler, fodtrin, tærskler, fodspark og bundkarm er et af de mest udsatte bygningsdele der findes i vores bolig. De påføres slitage og spark i langt større grad end boligens trægulv. Afslibning af dørtrin udføres af os, dit solide og lokale gulvfirma med stor erfaring og viden. Vi varetager alle typer opgaver indenfor gulvbranchen, herunder afslibning af dørtrin, trapper og gulve.

Hvor får jeg billig afslibning af dørtrin?

I fald du har gulve af træ, vil ethvert gulvarbejde blive lavet af os. Ikke for det så er vores spidskompetence afslibning, afhøvling og efterbehandling, hvor vores erfaring, kompetencer og ekspertiser virkelig skaber resultater. På trods spænder vore arbejdsområder vidt lige fra afslibning af dørtrin til høvling af parket og plankegulve og store gulvarbejder. Uanset hvilket gulvarbejde vi løser, kan du forvente at få en god og billig løsning med sikkerhed.

Bær din hjertenskær over dørtrinnet!

Det er skik og brug at gommen bærer bruden over dørtrinnet efter vielsen. Her bydes bruden velkommen i rummene for familiens fremtidige liv umiddelbart efter brylluppet.

Hvad forstås ved et dørtrin?

Placeringen af dørtrin er altid den værst tænkelige og tilfører en god del slid, stød og knubs. Det betyder, at materialet normalt er af en hård træsort, der kan udholde den store ubestkyttethed og belastning. Den hårdeste træsort vi har i Danmark er eg. Så dermed er de fleste dørtrin fabrikeret i egetræ og eg. Normalt vil rummenes dørtrin få den samme overfladebehandling som de tilgrænsende plankegulve eller parket har. Dette skaber en æstetisk flade og giver et rigtig smukt udfald.

Dørtærskel eller bundstykke?

Et dørtrin har mange navne, der mange gange benyttes tilfældigt. Herunder:

  • Dørtærskel
  • Bundstykke
  • Fodtrin
  • Fodspark

Dørtrin er et lavt trin i bunden af en døråbning, som i længde og bredde modsvarer underkanten af døren. Det har en støjdæmpende effekt og har en isolerende effekt. Det giver en naturlig adskillelse af rummet, der er formålstjenlig ved vedligeholdelse, pleje og rengøring.

Hvorfor fremstilles dørtrin i egetræ og eg?

Som tidligere nævnt, udsættes dørtrin for en meningsløs stor byrde. Dette gør dem ømfindtlige og vil fordre flittigere afslibning end gulve af træ samt en stærk gulvbehandling. I adskillige sager lakeres dørtrinnene selvom gulvet får en anden gulvovefladen som olie, voks, lud eller sæbe

Af hvilken grund bliver dørtrin udhulet med tiden?

Slid og brug og mange års belastning af bundstykker i blødt træ kan blive så slidt, at de udhules på midten. Hvilket opleves især ved bløde træsorter som gran, fyr og lærk som har været anvendt i mange trægulves levetid. Udhulede dørtrin kan for det meste slibes plane, men vi noterer normalt sager hvor en sanering og gulvudskiftning er bydende nødvendig.

Dørtrin er ofte en del af dørkarmen

Bundkarme, dørtærskel, fodspark og fodtrin er alle en del af selve karmen. I en hel del nye moderne hjem har gulvene ingen dørtrin.

Fodspark eller fodtrin?

Ved at vælge trin i egetræ og eg, benyttes den hårdeste træsort vi har i Danmark og Skandinavien. Dermed opnås et ualmindelig solidt trin med god holdbarhed og kvalitet.

Ekspert i bearbejdning af dørtrin

Vi er experter i gulvafsibning, efterbehandling samt afslibning af dørtrin, trappetrin, køkkenbordplader, trappersamt vindueskarme af træ. Kontakt os derfor gerne for en snak om dine trægulve, og få billig afslibning af dørtrin i dit hjem og bolig.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *